Eerste schoentjes

Yes, jouw kleintje heeft het lopen eindelijk onder de knie! Het heeft veel doorzettingsvermogen en vallen en opstaan van je kleintje gevergd, maar het is hem of haar gelukt. 

 Super leuk dat jouw kleintje nu door de kamer heen kan banjeren en je overal kan volgen, alles van tafel kan sjouwen en alle kastjes kan leegtrekken, maar nu wordt het dan ook al tijd voor zijn/haar eerste schoentjes? 
Dat denk ik zeker. Zolang jouw kindje voornamelijk binnenshuis loopt, kan hij of zij prima op blote voeten oefenen. Sterker nog het op blote voeten lopen is een echte aanrader. Hierdoor worden de voetspiertjes van jouw kleintje getraind. 
Buiten op blote voeten lopen, is niet altijd gewenst. Er kan ten slotte van alles op de grond liggen. Daarom is het goed om al snel schoentjes aan te schaffen (ook als jouw kindje het buiten lopen alleen nog maar aan de hand oefent). De meest ideale schoentjes voor het net leren lopen hebben een soepele zool. Zodat jouw kindje de voetjes makkelijker kan afwikkelen en minder snel kan struikelen. 
Stuggere schoenen kunnen heel fijn lijken, want een stuggere schoen betekent meer steun toch? Daar zit op zich iets in, maar je moet ook bedenken dat als je de schoen in de lengte vastpakt en de zool dan probeert te buigen en dit gaat moeizaam. Jouw kindje heel veel kracht met zijn/haar voetje moet zetten om de schoen wat mee te laten buigen. Deze kracht hebben ze nog niet. Wat je vaak ziet met kindjes die een  wat te grove stugge schoen hebben, is dat ze wat houteriger gaan lopen en vaker vallen. 
 
Ik zou dus met de eerste schoentjes beginnen zodra je kindje het lopen steeds meer gaat oefenen. De schoenen zou ik binnenshuis vooral lekker uit laten (en in de tuin misschien ook wel), maar buitenshuis is het handig om ‘ goede’ schoentjes te hebben. En met goed bedoel ik dan vooral soepele schoentjes. 
 

Mocht je vragen hebben over de schoenen van je kindje? Of twijfelen of je wel de juiste schoenen hebt aangeschaft? Stuur ons een berichtje via onze socials of mail naar hello@nanur.nl 
Je kan deze vraag uiteraard ook neerleggen bij het CJG of een kinderfysiotherapeut bij jou in de buurt. 
 
Liefs, 
Laura 

Mede-oprichter NaNur
Liefs, Laura

Deel deze tips

Stay Connected

Meer inspiratie & tips

corona

Snotjes verzamelen

Corona(snel)testen bij kinderen. Lang wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest vinden. Die testen bij de GGD teststraat vind ik zelf al geen

Lees verder »
Kruidnootjes

Pietenparcours

De Sint is weer in het land. Hoe leuk Sinterklaas ook is. Het is toch ook wel weer een spannende tijd. Ondanks de spanning vind

Lees verder »

Eerste schoentjes

Yes, jouw kleintje heeft het lopen eindelijk onder de knie! Het heeft veel doorzettingsvermogen en vallen en opstaan van je kleintje gevergd, maar het is hem

Lees verder »